Comuna Berevoieşti nu va putea scãpa de sub mandatul actualului primar decît dupã organizarea unui referendum, iar aceastã acţiune va începe dupã ce Serviciul de Evidenţã a Populaţiei Argeş va informa Prefectura cu privire la numãrul de alegãtori care trebuie sã susţinã mãsura respectivã. Din datele obţinute pînã acum de prefect, localitatea are 3.429 de locuitori, din care 2.725 au drept de vot.

Din aceştia, doar un sfert trebuie sã cearã organizarea de referendum, dar, din cîte se pare, numãrul solicitanţilor depãşeşte cu mult acest procent. Potrivit listelor înaintate de primarul Fãnel Proca Prefecturii, 1.144 de cetãţeni ar agrea aceastã soluţie.

„Am solicitat nominalizarea reprezentanţilor“
Neînţelegerile dintre primarul Fãnel Proca şi Consiliul Local sînt vechi, cei care se împotrivesc actualului edil susţinînd cã, o datã cu amplificarea în cadrul administraţiei a acestei stãri tensionate, comuna nu mai poate evolua. Pentru a calma lucrurile, prefectul a încercat mai întîi medierea relaţiei dintre cele douã autoritãţi, însã nici una nu s-a arãtat receptivã la o conciliere. Vãzînd cã nu e loc de întors, acesta a acceptat în final organizarea unui referendum, iniţiativã pe care atît consiliul local, dar mai ales primarul, o sprijinã. În susţinerea acestei variante, Fãnel Proca i-a înaintat prefectului chiar şi o listã cu 1.144 de semnãturi ale cetãţenilor din comunã, care sînt de acord cu declanşarea procedurii de suspendare a primarului. Cum acest numãr reprezintã însã aproape jumãtate din cei care au drept de vot, putem spune cã primarulşi-ar fi asigurat deja revenirea în funcţie, dacã va fi suspendat. Numãrul nu defineşte în schimb fidelitatea opţiunii de vot, ca urmare, în Berevoieşti ar putea avea loc o schimbare la nivel de primar. Pînã cînd Direcţia Judeţeanã pentru Evidenţa Populaţ iei va veni cu cifra exactã a locuitorilor cu drept de vot, prefectul a dispus însã constituirea unui birou pentru organizarea alegerilor, din cîte un reprezentant al Judecãtoriei Cîmpulung, al Consiliului Judeţean Argeş, al Consiliului Local Berevoieşti, al Prefecturii, dar şi cu participarea primarului. „Am solicitat nominalizarea reprezentanţilor. Dacã rãspunsul de la Evidenţa Populaţiei vine în sprijinul nostru, voi da ordin pentru începerea preparativelor referendumului“, a declarat Proca.